Tort Diplomat (2)

de madi_marin in Torturi, 19 Iun 2010 | 14820 vizualizari

 

Episodul 2 al serialului ,,Torturi cadou,,..... Asa ca sa nu imi cereti poza cu sectiunea ca nu am.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 5o g faina
  • 50 g amidon

Pentru crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g crema de unt (la cutie)
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 5 pliculete de gelatina(Dr. Oetker)
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat (2):

Pentru blat: ouale se bat intregi cu zaharul, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna si se amesteca cu o spatula usor. Se toarna compozitia in tava detasabila  cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt unsa cu unt. Se coace 20 - 25 de minute. Se scoate din forma si se da la racit.

Galbenusurile se pun la bain marie cu zaharul, apoi se adauga laptele si ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se ingroasa putin compozitia. Se da la racit.

Gelatina se pune la hidratat in sucul de ananas plus o  ceasca de apa, apoi se pune la foc micut ,dar nu se lasa sa fiarba. Se da deoparte.

Frisca se bate spuma tare.

Intr+un castron incapator se pun frisca batuta, crema de unt, crema de galbenusuri cu lapte , gelatina si ananasul taiat cubulete mici. Se amesteca totul cu un tel.

Forma detasabila se tapeteaza cu folie de plastic peste tot, apoi pe fund se aseaza un model de fructe la alegere, deasupra se toarna usor compozitia de crema, iar peste ea se aseaza blatul. Se acopera cu folie si se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

madi_marin 1

25.06.2010, 10:00

ela....

Julie 1

25.06.2010, 11:00

tare frumos! Pacat ca pot sa-ti dau doar 5 furcu!

madi_marin 1

25.06.2010, 11:02

julie....multumesc ....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si nuca